Homodelphinus

ένα μαγικό ταξίδι στο μπλε,
ένα ταξίδι με διάρκεια και συνέχεια,
απέραντο όπως η θάλασσα.

Homodelphinus: Άνθρωπος δελφίνι

Η αγάπη μας για τα παιδιά και τη θάλασσα μας ώθησε να δημιουργήσουμε το Homodelphinus, δίνοντας μας την ευκαιρία να μάθουμε όλα όσα γνωρίζουμε στους μικρούς μας φίλους, έπειτα από μια πολυετή εμπειρία στο χώρο της θάλασσας.

Τί είναι το Homodelphinus

Το Homodelphinus είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών, ανθρώπινης συμπεριφοράς στο υδάτινο στοιχείο. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 5-18 χρόνων. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία να αποκτήσουν ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων έξω και μέσα στο νερό και να βιώσουν τα οφέλη της θάλασσας τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα θα είναι οι γονείς να νιώθουν ασφάλεια όταν τα παιδιά τους βρίσκονται στο υδάτινο περιβάλλον και τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα για τη πορεία της ζωής τους.

To πρόγραμμα εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα εκπαίδευσής μας περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα, που θα πραγματοποιούνται σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τους μικρούς μας φίλους και πρακτικά μαθήματα σε πισίνα και θάλασσα. Μερικές ενδεικτικές ενότητες είναι: Εξοικείωση με το θαλάσσιο περιβάλλον, Υδροβιότητα, Πλευστότητα, Εισπνέω – Εκπνέω, Μάσκα-Πέδιλα-Αναπνευστήρας, Γνωριμία με τη κατάδυση, Θαλάσσια ιστορία και γεωγραφία, Υποβρύχια ζωή, Υπερβαρικό περιβάλλον, Ανθρώπινο σώμα και νερό, Υποβρύχια φωτογράφιση, Θαλάσσια ναυταθλήματα, Προσανατολισμός – χρήση πυξίδας.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ως μια αναπτυξιακή εκπαιδευτική διαδικασία μέσω προοδευτικών επίπεδων, συμπληρώνοντας τα υφιστάμενα προγράμματα (Baby swimming, κολυμβητήρια, σχολές κατάδυσης και ναυαγοσωστικής) και θέτοντας τις σωστές βάσεις για την ασφαλή επαφή των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο.
Γιατί η Ελλάδα έχει θάλασσα και τα παιδιά τη λατρεύουν….

Σπέρη

 

Αγαπητοί μου φίλοι σας καλωσορίζω στο Homodelphinus, ένα πρόγραμμα φτιαγμένο με πολύ αγάπη και αφοσίωση, από όλη την ομάδα μας…. Θέλει πολύ προσοχή όταν αυτό που κάνεις έχει να κάνει με τα παιδιά !!

Ονομάζομαι Ευστρατίου Σπυριδούλα, με φωνάζουν Σπέρη! Έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια που λατρεύει τη θάλασσα, ακολούθησα τα χνάρια του πατέρα μου και του αδελφού μου κι έτσι και εγώ έγινα εκπαιδεύτρια καταδύσεων από αρκετά μικρή ηλικία. Εκπαιδεύοντας κόσμο που θέλει να γνωρίσει τον υποβρύχιο κόσμο της σιωπής και έχοντας  ταξιδέψει και καταδυθεί σε αρκετές χώρες, απέκτησα εμπειρίες που με έκαναν να αγαπήσω ακόμη περισσότερο τη θάλασσα! Είναι το μέσο για να γυμνάζω το σώμα μου και τη ψυχή μου, σε αυτήν ταξιδεύω….. και χαμογελώ….

Σπούδασα νοσηλευτική και συνέχισα με μεταπτυχιακό στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση. Εργάζομαι στο νοσοκομείο ΚΑΤ και θέλοντας να συνδυάσω τις γνώσεις μου στις καταδύσεις και στη νοσηλευτική έχω επιλέξει το τμήμα της αναισθησιολογίας.

Είμαι η μητέρα  του Δημήτρη-Ωκεανού, 7 ετών  και του Γιώργου, 5 ετών.  Όλοι αναζητούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι γονείς ώστε να καταφέρουν τα παιδιά μας να βγουν στη κοινωνία με όσα περισσότερα εφόδια γίνεται. Μέσα από την σωστή εκπαίδευση τους στο υγρό στοιχείο θα κερδίσουν τόσα πολλά που θα τους ακολουθούν για πάντα…. .και σωματικά αλλά και ψυχικά !!

Αρκετά δυναμική, δραστήρια και πολύ αισιόδοξη, μου αρέσει πάντα να βλέπω τη θετική πλευρά όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας και αυτό προσπαθώ να διδάξω και στα παιδιά.

Χάρηκα πολύ που με γνωρίσατε “λιγάκι”, εύχομαι να γνωρίσω και εγώ εσάς, μα πιο πολύ τα παιδιά σας, από κοντά !! smile

Βιογραφικό

 

 

Πένυ

 

Ονομάζομαι Πένυ και είμαι εδώ γιατί θέλω να κάνω κάτι που αγαπάω.

Αλλά ας το πάρουμε απ΄την αρχή….

Μεγάλωσα σε μια τυπική μεν, αλλά υπέροχη και δεμένη οικογένεια. Η ανάγκη ασφάλειας για το αύριο με οδήγησε να σπουδάσω στον κλάδο των οικονομικών, δίνοντας μου μια καλή βάση εκπαίδευσης. Διανύοντας μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πορεία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών ένιωθα πως κάτι μου έλειπε…Κάτι άλλο ήθελα….

Ανακατεύοντας αναμνήσεις και όνειρα έπιασα τον εαυτό μου να νιώθει μια αβίαστη έλξη από τα παιδιά και να θέλω να βρίσκομαι με εκείνα. Να ψάχνουμε ενδιαφέροντα παιχνίδια, να συζητάμε, να γελάμε, να περνάμε όμορφα και να μαθαίνουμε – μα πάνω απ΄όλα να παίζουμε!

Ξεκίνησα με το θέατρο συμμετέχοντας σε εργαστήρι, παρακολούθησα σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού και ημερίδες βιωματικής δράσης. Αυτή τη στιγμή, στα 35 μου, συνειδητοποιημένη πλέον έχω την τύχη να κάθομαι πάλι στα θρανία και να σπουδάζω κάτι που αγαπώ, Παιδαγωγικά.

Το Homodelphinus προέκυψε κι αυτό αβίαστα και αυθόρμητα, μέσα από μια δυνατή φιλία. Είναι, άλλωστε κάποιοι ξεχωριστοί άνθρωποι στη ζωή μας που έρχονται για συγκεκριμένο λόγο, μένουν …. και όλο αυτό μαζί γίνεται έμπνευση!

Θέλω απλά να συμμετέχω σε όλο αυτό που αξίζει στα παιδιά μας· με αμέριστη προσοχή,  ανιδιοτελής αγάπη, με παιχνίδι και μάθηση σε ένα φυσικό, ασφαλές πλαίσιο γι΄αυτά.

Τα παιδιά είναι υπέροχες υπάρξεις, πανέξυπνα, δημιουργικά – ας αφήσουμε λοιπόν  το δρόμο ανοιχτό και με καθοδήγηση και όρια, να ανακαλύψουν πως θα είναι ευτυχισμένα, υγιή, υπεύθυνα στη ζωή τους.

Βιογραφικό