κολλαζ

1ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς

Πρόληψη Ατυχημάτων

Το homodelphinus στο 1ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς

Μιλάμε στα παιδιά για την πρόληψη ατυχημάτων

Αυτό το όμορφο πρωινό επισκεφθήκαμε το 1ο νηπιαγωγείο Κηφισιάς οπού μας περίμεναν 19 αστεράκια με τις δασκάλες τους. Το θέμα μας ήταν η πρόληψη ατυχημάτων, τι πρέπει να κάνουν τα μικρά μας για να είναι ασφαλή!

Συζητήσαμε για μια μεγάλη ποικιλία ατυχημάτων και ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας ώστε να μην πάθουμε κάποιο ατύχημα, είτε εμείς, είτε οι φίλοι μας. Τα παιδιά είχαν αμέτρητα παραδείγματα ατυχημάτων να μας εξιστορήσουν, με κυρίαρχο τις είτε ατσούμπαλες, είτε αστείες πτώσεις!! Μας έκανε εντύπωση το ενδιαφέρον των παιδιών και με πόσο μεγάλη προσοχή μας άκουγαν και συμμετείχαν.

Στα παιδιά δόθηκε εγχειρίδιο πρόληψης ατυχημάτων για να μπορούν να ανατρέξουν σε αυτό, να το διαβάσουν και να εξασκηθούν στις διάφορες ασκήσεις που περιέχει.

 

Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το παιχνίδι!! Γίναμε “μικροί ήρωες” και “τραυματίες” και μέσα από τους ρόλους μας κατανοήσαμε όσα συζητήσαμε. Ήταν εντυπωσιακό με πόση συνέπεια έπαιρναν τη τηλεφωνική συσκευή που είχαμε φέρει και “καλούσαν” το 166.

Βγήκαμε και στη αυλή όπου είχαν σχηματιστεί διαβάσεις στο έδαφος και φανάρια με τους πασίγνωστους, στα παιδιά, «Γρηγόρη και Σταμάτη». Τα παιδιά ακολουθώντας τις διαγραμμίσεις και τα φανάρια πεζών απέδειξαν πόσο υπεύθυνα είναι!!

Για το τέλος βγάλαμε μια αναμνηστική, γεμάτη χαμογελαστές φατσούλες φωτογραφία!

Σας ευχαριστούμε πολύ αστεράκια μας!! Περάσαμε πολύ όμορφα!!

Εργασίες παιδιών

του 1ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

Η ομάδα

Εγχειρίδιο μαθητή

homodelphinus πρόληψη ατυχημάτων

Video για τα ατυχήματα

Η κονκάρδα μας

Μαθαίνουμε οδική συμπεριφορά

δρόμος

διάβαση

φανάρια

παίζουμε Σταμάτη

ο Σταμάτης

συνεργασία

το βιβλίο μας

ήλιος και θάλασσα

οδική συμπεριφορά

πτώσεις

Τέλος!!

Ενημερωθείτε για τις επόμενες εκδηλώσεις του homodelphinus